Bouw over: Kurktegels

Bij het bouwen of renoveren van een woning moet je op zoek gaan naar de beste materiaalkeuzes om jouw woning duurzaam en aantrekkelijk te maken. Een van de mogelijke oplossingen zijn kurkttegels. Deze tegels zijn gemaakt van kurkschors en zijn ideaal voor zowel de vloer als de muur. In dit artikel leggen we uit waarom kurktegels een goede keuze zijn voor jouw bouwproject.

Wat zijn kurktegels?

Kurktegels zijn tegels die gemaakt zijn van kurkschors, dat is afkomstig van de kurkeik. De kurk uit de basis wordt vermalen tot kleine korrels en wordt vervolgens samengeperst met een bindmiddel en verhit tot kurktegels. Deze tegelsoort is zeer populair vanwege de rijke textuur, de warmte-isolerende eigenschappen en het vermogen om thermische en thermische isolatie te bieden.

Voordelen van kurktegels

Er zijn vele redenen waarom kurktegels de perfecte keuze kunnen zijn voor jouw bouwproject, hieronder enkele van de belangrijkste voordelen:

Duurzaamheid

Kurk is een duurzame keuze voor jouw bouwproject vanwege verschillende redenen. In de eerste plaats is kurkschors een hernieuwbare bron van materiaal omdat de bomen om de negen jaar geoogst worden. Daarnaast kunnen kurktegels heel lang dankzij hun sterkte en duurzameheid.

Warmte-isolatie

Kurkttegels bieden uitstekende warmte-isolatie die effectief aan energie-efficiƫntie en reductie van de energiekosten zorgt. Deze warmte-isolatie is de voornaamste aan de lucht die in en tussen de kurkkorrels blijft hangen.

Akoestische isolatie

Kurkttegels beschikken over uitstekende isolatie. Ze kunnen geluiden absorberen, reflecteren en infiltreren, zodat ze de resonantie in een kamer verminderen. Dit zorgt voor een aangenaam akoestisch klimaat in huis en is ideaal voor mensen die van roest houden.

Flexibiliteit

Kurktegeks hebben een grote flexibiliteit en zijn geschikt voor verschillende ruimtes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren, patronen en afwerkingen die het interieur esthetisch aantrekkelijker maken.

Gezondheid

Het gebruik van kurkttegels is gezond omdat deze tegels geen giftige stoffen bevatten. Hierdoor zijn deze tegels ideaal voor mensen die lijden aan aanvaardbaar en zij zijn geschikt voor mensen met astma.

Kurktegels: vloer en wand

Kurktegels zijn geschik voor zowel vloeren als muren. De kurktegels zijn geschikt voor de vloer omdat ze uitstekende veerkrachtige bieden en duurzame vloeren zijn. Kurktegels zijn ook ideaal voor muren omdat de isolatie-eigenschappen uitstekend zijn en ook omdat ze een gescheiden effect hebben in de ruimte.

Kurktegels: design

Kurktegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor egale tegels of tegels met een patroon. Kurk kan op de muren van verschillende kleuren zitten en dit geeft een heel apart effect in de ruimte.

Conclusie

Kurktegels zijn een uitstekende keuze in jouw bouwproject vanwege de vele voordelen. Kurktegels zijn duurzaam, warmte-isolerend, akoestisch-isolerend, flexibel en gezond. Kurktegels kunnen ook op zowel de vloer als muur geplaatst worden en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Kies voor kurkegels in jouw bouwproject, vanwege de vele voordelen en esthetische aspecten.

Bouw

Interessante links