Kurktegels

Wat is Kurk Tegels?

Cork Tegels zijn al lange tijd een uitstekende keuze voor veel verschillende soorten van commercieel en residentieel vastgoed. Ze zijn milieuvriendelijk en zijn vrij stevig. Cork is in gebruik voor zo vele jaren, zijn er zeer weinig vlekken die schade aan de tegels kan veroorzaken. Het is een materiaal dat niet zal rotten of crack.

Constructie en het ontwerp professionals hebben lang erkend dat de kwaliteit van deze tegels. In feite zijn een groot aantal constructie- en ontwerpprojecten nu uitgevoerd met natuurlijke materialen zoals kurk. Voorbeelden hiervan zijn hotels, restaurants, commerciƫle kantoren, appartementsgebouwen, zorginstellingen, resorts, en scholen.

De kracht van kurk is een van de belangrijkste redenen waarom het zo duurzaam. In de oude wereld, het woord kurk eigenlijk bedoeld iets anders dan wat het vandaag betekent. Het Latijnse woord "Quercus", die de "kurk van de haan" betekent.

Cork was een materiaal dat wordt gebruikt door mensen in het oude Rome voor daken. Mensen gebruikt om suikerriet of hennep touwen gebruiken om de kurk panelen op hun plaats te houden en hen een of andere vorm van grip te geven. Dit is waar de naam vandaan komt.

Cork had de mogelijkheid om vocht te absorberen. Dit is een andere factor die leidde tot het wijdverbreide gebruik van deze materialen in de bouw en het ontwerp. Na verloop van tijd had kurk een zachte textuur verkregen en de minerale afzettingen begon op te stapelen op de tegels.

De installatie van grote zandstenen tegels of marmeren tegels op een cementen vloer kunnen leiden dat de tegels om crack. Het installeren van een onderlaag met laminaat of gipsplaat zou helpen om de vloer te beschermen.

Bouw

Interessante links