Alle Bedrijven In België

België is een klein maar zeer geïndustrialiseerd land. Het is de thuisbasis van vele internationale bedrijven, vele succesvolle middelgrote en kleine ondernemingen. In dit artikel gaan we in op de vele bedrijven die actief zijn in België.

De grootste bedrijven in België

Laten we beginnen met de grootste bedrijven van het land. In België zijn er drie bedrijven die in de top 100 van grootste bedrijven ter wereld staan: AB InBev, Solvay en Ageas. AB InBev is ongetwijfeld het meest bekende bedrijf in België en staat dan ook in de top 10 van grootste bierproducenten ter wereld. Solvay ondergrondse chemische stoffen en materialen is een van 's werelds grootste chemicaliënbedrijven. Ageas is een multinationale verzekeringsmaatschappij, die actief is in Europa en Azië.

Internationale bedrijven in België

België is ook de thuisbasis van vele internationale bedrijven. Een van de grootste en meest bekende bedrijven is Johnson & Johnson. Het Amerikaanse bedrijf heeft vestigingen in heel België en is actief in verschillende sectoren, zoals de gezondheidszorg en farmaceutische industrie. Danone, Unilever, Procter & Gamble en Nestlé hebben ook een aanwezigheid in België en zijn allemaal actief in de voedingsindustrie.

Naast voedingsbedrijven zijn er ook een aantal internationale bedrijven die zich richten op de technologie-industrie. Google, Microsoft en IBM hebben allemaal vestigingen in België. Ook de Duitse autobouwer Audi heeft een grote fabriek gevestigd in Vorst.

Belgische bedrijven

Natuurlijk zijn er ook verschillende bedrijven die met naam bekend zijn in België. Colruyt, Delhaize en JBC zijn drie grote spelers in de Belgische retailsector. Het Luxemburgse staalbedrijf ArcelorMittal heeft ook een betrouwbare aanwezigheid in België, met verschillende fabrieken door het land en een ziekenhuis in Brussel.

Het land heeft ook een beschrijvende succesvolle familiebedrijven. Schoenenbedrijf Van Bommel is een van de bekendste in België. Het bedrijf werd opgericht in 1734 en werd gerund door dezelfde familie. Het bedrijf is opgericht tot een internationaal succesvol schoenenmerk en heeft winkels in heel Europa.

Start-ups in België

Start-ups zijn tegenwoordig overal te vinden en België is geen uitzondering. Het land heeft een bloeiende start-up gemeenschap, met veel innovatieve bedrijven die zich richten op verschillende sectoren. Een bekende start-up uit België is Showpad, een platform dat bedrijven helpt om hun verkoopproces te stroomlijnen via mobiele technologie.

Een andere start-up uit België is MuuseLabs, een bedrijf dat zich richt op kunstmatige intelligentie en chatbots. Het bedrijf biedt oplossingen aan voor bedrijven die klantenservice willen verbeteren met kleine chatbots.

Conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar de vele bedrijven die actief zijn in België. Het land is de thuisbasis van enkele van 's werelds grootste bedrijven en heeft een bloeiende start-upgemeenschap. Of je nu op zoek bent naar een grote multinational of een lokaal familiebedrijf, België heeft veel te bieden voor zowel werknemers als bedrijven.