Waarom het online zichtbaar maken van je bedrijf cruciaal is

Als ondernemer wil je graag dat jouw bedrijf opvalt en dat mensen je weten te vinden. In de huidige tijd is het online zichtbaar maken van je bedrijf daarom cruciaal. Bijna iedereen zoekt tegenwoordig namelijk op het internet naar producten of diensten. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf online goed vindbaar is? In dit artikel geef ik je de nodige tips om je bedrijf online zichtbaar te maken.

Wat is online zichtbaarheid?

Online zichtbaarheid houdt in dat mensen jouw bedrijf online kunnen vinden. Dat betekent dat je genoeg online aanwezig bent, bijvoorbeeld via een website en/of sociale mediakanalen, zodat mensen kunnen vinden wanneer ze op zoek zijn naar producten of diensten die jij aanbiedt.

Waarom is online zichtbaarheid zo belangrijk?

Online zichtbaarheid is belangrijk omdat mensen jouw bedrijf anders niet kunnen vinden op het internet. In het verleden was mond-tot-mondreclame vaak de beste manier om nieuwe klanten te krijgen. Tegenwoordig zoeken mensen vaak op het internet naar wat ze nodig hebben. Een website is daarom anno 2021 eigenlijk onmisbaar geworden. Daarnaast kan een goede online zichtbaarheid er ook voor zorgen dat mensen jouw bedrijf gaan zien als expert op jouw toezicht. Door bijvoorbeeld actief zijn op sociale media laat je zien dat je kennis hebt van wat er speelt in jouw branche.

Hoe maak je je bedrijf online zichtbaar?

Er zijn verschillende manieren om je bedrijf online zichtbaar te maken. We zetten er hieronder een aantal voor je op een rijtje:

Maak een website

Een website is tegenwoordig eigenlijk onmisbaar. Via Google kan bijna iedereen een website maken, maar wil je een professionele website dan is het verstandig om hiervoor een deskundige in te schakelen. Zorg er in elk geval voor dat uw website er goed uitziet, dat hij snel laadt en dat hij goed werkt op een mobiel. Maar je website moet ook gezond goed zijn. Zorg er daarom voor dat je website teksten bevat, vertel wat jouw bedrijf doet en hoe je mensen goed kunnen helpen.

Maak gebruik van social media

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Door actief te zijn op sociale media kun je ervoor zorgen dat mensen jouw bedrijf gaan volgen en misschien zelfs fan worden van jouw merk. Wanneer je actief bent op sociale media, zorg er dan voor dat je regelmatig post, zodat mensen jouw bedrijf niet uit het oog verliezen.

Zorg ervoor dat je goed vindbaar bent in Google

Maar liefst 93% van de Nederlanders gebruikte Google om informatie op te zoeken. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw bedrijf goed vindbaar is in Google. Dat kun je doen door middel van zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend als SEO. Dit is een manier om uw inhoud te optimaliseren, zodat u hoger in de zoekresultaten van zoekmachines verschijnt.

Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google waarmee u uw bedrijfsprofiel eenvoudig en snel kunt beheren. Hiermee kun je bijvoorbeeld je adresgegevens en openingstijden aanpassen, openingstijden weergeven, relevante (bedrijfs-)informatie delen of zelfs je contactgegevens en website vermelden.

Werk aan een goede online reputatie

Je online reputatie is de waardering van je bedrijf op het internet. Een goede reputatie zorgt voor vertrouwen bij vertrouwende klanten. Zorg er daarom voor dat je doet wat je doet en probeer negatieve reacties op sociale media of bijvoorbeeld Google-beoordelingen zo snel mogelijk op te lossen. Door altijd klantvriendelijk te zijn en eventuele problemen snel op te lossen zorg je voor een goede online reputatie.

Conclusie

Online zichtbaarheid is enorm belangrijk voor het succes van je bedrijf. Zorg er daarom voor dat je investeert in een goede website, maak gebruik van sociale media en zorg ervoor dat je goed vindbaar bent in Google. Op die manier weten mensen je te vinden en kun jij je bedrijf laten groeien.