Het belang van een telefoonnummer op je website

Als je een bedrijf hebt, is het belangrijk dat mensen je kunnen bereiken. Een telefoonnummer op je website is daarom van groot belang. Niet alleen zorgt voor een snellere communicatie, het geeft ook vertrouwen aan de volgende klanten. In dit artikel gaan we in op het belang van een telefoonnummer op je website en geven we tips voor het plaatsen van het nummer.

Hoe belangrijk is een telefoonnummer op je website?

Een telefoonnummer op je website kan het verschil maken tussen het wel of niet converteren van een gekozen klant. Studies hebben aangetoond dat het een telefoonnummer heeft dat leidt tot een hogere conversieratio. Dit komt omdat veel mensen telefonisch contact willen opnemen voordat ze een aankoop doen. Ze hebben vragen die ze willen stellen of willen bevestigen wat meer informatie over het bedrijf.

Een telefoonnummer op je website geeft ook een gevoel van betrouwbaarheid aan een vermoeden. Het laat zien dat uw bedrijf openstaat voor communicatie en transparantie biedt aan klanten. Dit helpt bij de opbouw van relaties en kan resulteren in een mislukte aankoop.

Het plaatst van een telefoonnummer op je website

Nu we hebben bepaald hoe belangrijk het is om een ​​telefoonnummer op je website te hebben, is het tijd om te bespreken op welke manier je het telefoonnummer kunt plaatsen. basis zijn een aantal opties die je zou moeten overwegen:

1. Plaats het telefoonnummer op de homepage

Een bezoeker zal hoogstwaarschijnlijk als eerste op de homepage van je website terechtkomen. Het is dus belangrijk om daar zo het telefoonnummer op een prominente plek te plaatsen. Hierdoor zal de bezoeker direct weten hoe hij contact kan opnemen met jouw bedrijf.

2. Plaats het telefoonnummer slechts een klik verwijderd

Een andere optie is om het telefoonnummer slechts één klik verwijderd te plaatsen. Zo kan de bezoeker gemakkelijk het telefoonnummer vinden wanneer hij het nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een contactpagina of een apart telefoonnummer-menu.

3. Maak het nummer klikbaar

Je kunt ervoor zorgen dat het telefoonnummer op je website klikbaar is. Hierdoor kan de bezoeker gemakkelijk het nummer bellen via zijn mobiele apparaat. Dit is handig omdat het voor de bezoeker minder gedoe is om het telefoonnummer handmatig in te voeren.

4. Gebruik een CTA-knop

Tot slot kun je een CTA-knop (Call To Action) gebruiken die de bezoeker direct naar zijn telefoon-app stuurt om het nummer te bellen. De CTA-knop kan bijvoorbeeld ‘Bel nu’ of ‘Neem contact op’ zijn, wat de bezoeker aanspoort om direct telefonisch contact op te nemen.

Tips voor het plaatsen van een telefoonnummer op je website

Bij het plaatsen van een telefoonnummer op je website zijn er bepaalde dingen waar je op moet letten. Er zijn aanvankelijk enkele tips die helpen bij de beslissing van de locatie van het nummer:

1. Maak het nummer opvallend

De locatie van het nummer op de website is belangrijk, maar het is net zo belangrijk om het nummer opvallend te maken. Maak het telefoonnummer groot en opvallend, gebruik bijvoorbeeld een felle kleur of zet het nummer tussen sterretjes.

2. Zet het nummer op elke pagina neer

Het is belangrijk om het nummer op elke pagina neer te zetten. Hierdoor zorg je ervoor dat de bezoeker het nummer op elk moment kan vinden.

3. Maak het nummer gemakkelijk om te volgen

Kies een telefoonnummer dat gemakkelijk te schakelen is. Dit maakt het voor de bezoeker veel eenvoudiger om het nummer later te vinden.

4. Geef de openingstijden aan

Als je een telefoonnummer op je website plaatst, is het ook belangrijk om de openingstijden aan te geven. Zo weten de bezoekers wanneer ze het beste contact kunnen opnemen met uw bedrijf.

Conclusie

Het hebben van een telefoonnummer op je website is van cruciaal belang. Het zorgt voor een snellere communicatie met volgende klanten en geeft vertrouwen. Door het telefoonnummer op de juiste manier te plaatsen en aantrekkelijker te maken, kan je bedrijf meer klanten bereiken en een betere klantrelatie opbouwen. We hopen dat deze tips bruikbaar waren en dat je ze kunt gebruiken om je telefoonnummer van je bedrijf op de juiste manier op je website te plaatsen.